Українка з Норвегії порахувала, скільки коштує зварити борщ в королівстві
Свої розрахунки вона виклала на сторінці «Норвегія очима українки» в Фейсбуці, передає Укрінформ.
«Не знаю, як у кого з наших в норвезьких родинах повелося з українськими стравами, а в моїй сім'ї улюбленими стравами є борщ, вареники та голубці. При чому навіть свекри вважають борщ чи не найсмачнішою стравою з усіх супів. Тому він у нас в меню частенько буває», - розповіла жінка.
За її підрахунками, «собівартість середньої каструлі з українським афродізіаком в Норвегії» виходить приблизно 15 євро, «якщо не рахувати пампушок з часником або багеток». Як уточнюється, мається на увазі 5-літрова каструля.
Тетяна навела такі ціни (за кілограм) необхідних для борщу продуктів: червоне м’ясо - від 6,5 євро або курятина - 6 євро; картопля - 1,5 євро; морква - 3,5 євро; цибуля - 1,5 євро; перець - 6,2 євро; часник - 2 євро за 3 шт; капуста - 0,8 євро; квасоля варена - 4,3 євро; томатна паста (упаковка - ред.) - 0,5 євро; буряк - 6,3 євро.
Раніше Тетяна розповідала про смаки і страви норвезької кухні.
Про жовтневі ціни на овочі «борщового набору» в Україні можна дізнатися тут.