У Румунії провели фестиваль українського кулінарного мистецтва
Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.
«На заході, організованому у партнерстві з Префектурою, Теребештською місцевою радою, Повітовим музеєм, Повітовим центром збереження та популяризації традиційної культури та місцевою організацією CУР Теребешть, були запрошені: голова Союзу українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький, префект Раду Рока, директор Управління культури Замфір Данчу, директор Окружного музею Лівіу Марта та мер міста Тарна Маре – Моніка Собіус», – ідеться в дописі.
Голова СУР, депутат Микола Мирослав Петрецький зазначив, що Сату-Марська філія CУР переживає справжнє відродження, організовуючи заходи, які впливають на громади, де живуть українці, і подякував пані Василені Мотіці, лідеру українців з Теребешть, за зусилля, які привели до успіху цієї акції.
Голова CУР Сату-Маре, Люба Горват зазначила, що захід привертає увагу до багатства української культури через смачні кулінарні вироби, а префект Раду Рока розповів про солідарність жителів Сату-Маре під час війни в Україні.
Мер села Теребешть Маріана Аворнічіці привітала гостей і наголосила на моделі міжетнічного співіснування, які пропонує її село.
У СУР додали, що після дегустації добірних українських страв, на сцену вийшли: гурт «Мікулеанкa» з Мікули, ансамбль «Коломейка» з Сірету (Сучавський повіт), вокально-інструментальний ансамбль музичної школи з Ямниці (Івано-Франківська область, Україна) та співак Адріан Лупеску.
Як повідомляв Укрінформ, українці взяли участь у 9-му Фестивалі етнічних меншин у Парку троянд у Тімішоарі (Румунія), до якого також долучилися серби, німці, євреї, болгари, словаки, роми, угорці, аромуни, італійці та вірмени.
Фото: Союз українців Румунії / Фейсбук