У Варшаві сотні українців святкували разом Різдво

У Варшаві сотні українців святкували разом Різдво

Фото
Укрінформ
У Варшаві близько 500 українців з різних кутків України, в основному жінок і дітей, які приїхали до Польщі після 24 лютого, зібралися у приміщенні Міжнародного центру культури Новий театр у Варшаві, аби спільно відсвяткувати Різдво.

Українці молилися за мир, куштувати різдвяні страви, а також разом колядувати, передає кореспондент Укрінформу.

Свята вечеря розпочалася з символічної хвилини мовчання у пам'ять про жертви російської агресії в Україні і молитви, яку прочитали православний та греко-католицький священники.

Читайте також: «Щедрик» від ЗСУ: військові привітали українців із Різдвом

Співорганізаторка Святої Вечері для українців, голова фундації “Наш Вибір” Мирослава Керик зазначила, що Різдво є винятковим святом для українців, днем сімейних зустрічей.

“Ми хотіли дати відчуття домашнього тепла усім тим, хто змушений був не з власної волі виїхати з України. Тому, ми вирішили організувати таке спільне Різдво у Варшаві”, - заявила Керик.

Читайте також: Епіфаній привітав українських військових з Різдвом

Вона також побажала усім в Новому році найважливішого – перемоги.

“Перемоги і миру – саме цього я бажаю усім нам”, - підкреслила Керик.

Представник Нового театру Пьотр Грущинський привітав усіх українців зі святом, побажавши усім миру і перемоги. Він також закликав українців відвідувати театр, де спектаклі відбуваються з українськими написами.

Різдвяна вечеря супроводжувалася співом колядок. Перед українцями виступила, зокрема, Народна артистка України Марія Бурмака.

Читайте також: Зеленський привітав українців з Різдвом: Ми єдині у своїй вірі в перемогу

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Станом на сьогодні в Польщі перебуває близько 2,5 млн українців, зокрема близько мільйона тих, хто прибув до РП після 24 лютого. Найбільше українців, які прибули до Польщі після початку російського збройного вторгнення, проживає у Варшаві та Вроцлаві.

Фото: facebook.com/AmbasadaUkrainywPolsce

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-