Українська громада закликає Канаду наполягати на відстороненні росії та білорусі від Олімпіади

Українська громада закликає Канаду наполягати на відстороненні росії та білорусі від Олімпіади

Укрінформ
Канада мусить бойкотувати наступні Олімпійські ігри, якщо до участі у них буде допущено збірні росії та білорусі.

Про це йдеться у листі, надісланому президенткою Конгресу українців Канади Олександрою Хичій міністру спорту Канади Паскаль Сейнт-Онге, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

“Дуже важливо, аби Канада та наші союзники чітко заявили про наслідки, які слід очікувати у разі схвалення Міжнародним олімпійським комітетом участі російських та білоруських атлетів у Олімпіаді. Якщо МОК вирішить дозволити участь російських та білоруських атлетів у Олімпіаді-2024, КУК сподівається, що Канада приєднається до України та інших партнерів у бойкотуванні Ігор, як заходу, що не відображає ні канадських цінностей, ні духу, у якому мають проходити міжнародні спортивні змагання”, - написала Хичій.

Читайте також: Діаспора закликає Канаду бойкотувати Олімпіаду у разі допуску росіян

Вона нагадала, що в 1980-му році Канада була серед 66 держав, які “ухвалили мужнє рішення бойкотувати Олімпійські ігри у москві через радянське вторгнення до Афганістану”. “Дуже іронічно, що 43 роки по тому міжнародна атлетична спільнота знову протистоїть войовничому режиму у москві, який цього разу веде геноцидну війну в Україні”, - зазначила президентка української організації.

Як повідомлялося, МОК раніше оприлюднив заяву, в якій допустив можливість участі росіян і білорусів у Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. Україна заявила, що на знак протесту може бойкотувати паризькі Ігри.

Виконавча рада МОК зустрінеться 28-30 березня для вирішення долі заявки росії та білорусі щодо участі в Іграх-2024.

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав українців у всьому світі провести у своїх країнах низку термінових адвокаційних заходів, спрямованих на недопущення російських і білоруських спортсменів до змагань на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-