На Міжнародному дні національної кухні у Будапешті представили українські страви
Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині, яке також долучилося до події.
Зауважується, що на українському столі був представлений широкий асортимент найсмачніших українських страв, у тому числі борщ, вареники з картоплею та вишнею, пиріжки з вишнею, творожна запіканка, канапки з салом, рулет з маком та інші смаколики. Не обійшлося і без традиційного українського напою – узвару.
За повідомленням, відвідувачі українського столу також мали можливість ознайомитися з українською культурою і традиціями, побачити українські вишиванки і тарілки з українським розписом, дізнатися, що таке дідух, коровай та писанки.
«Український стіл мав неабиякий успіх серед вчителів, батьків та учнів, які висловлювали щире захоплення смачною українською кухнею і багатою культурою та більшість з яких поверталася по додаткову порцію смаколиків. Дякуємо всім причетним за значну роботу та гідне представлення України!», – додали у диппредставництві.
Нагадаємо, торік у саду Будинку національностей у столиці Угорщини українська діаспора провела «День борщу».
Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук