Український центр у Вільнюсі відвідала очільниця МЗС Ліхтенштейну

Український центр у Вільнюсі відвідала очільниця МЗС Ліхтенштейну

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Гаслер, яка перебуває з візитом у Литві, відвідала у Вільнюсі Український центр (Ukrainos centras) для громадян, які були вимушені виїхати з України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Литві. 

Зауважується, що під час відвідин центру пані Гаслер зустрілась із Першою леді Литви пані Діаною Наусєдєнє, послом України в Литві Петром Бештою та ректором Університету Вітовта Великого Юозасом Аугустісом.

За повідомленням, у ході зустрічі керівник Українського центру Альгірдас Кумжа, координатори та волонтери розповіли пані Домінік Гаслер про діяльність першого подібного відкритого культурно-освітнього простору в країнах ЄС, створеного під патронатом та за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської та Першої леді Литви Діани Наусєдєнє, а також ознайомили з унікальними активностями та ініціативами центру.

Як зазначила пані Діана Наусєдєнє: «Центр може стати майданчиком, де розвиваються дво- чи тристоронні ініціативи. Ми готові розглянути можливості співпраці з Ліхтенштейном, сприяючи діяльності Українського центру, разом визначити потенційні сфери інтересів і взятися за реалізацію конкретних проєктів».

Посол України у Литві Петро Бешта висловив особливу подяку Міністру закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейна пані Домінік Гаслер за важливий прояв уваги та візит до Українського центру, а також запросив розглянути можливість співпраці з центром в культурній та освітній сферах.

Нагадаємо, на початку квітня Український центр у Вільнюсі відвідав Президент Грузії Саломе Зурабішвілі. 

У березні Перша леді України Олена Зеленська повідомила, що Український центр у Вільнюсі впродовж дев’яти місяців роботи організував 1,3 тис. заходів для 17 тисяч гостей та учасників.   

Фото: Eitvydas Kinaitis/Office of the President of the Republic of Lithuania

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-