Українську громаду запросили приєднатися до Вишиванкової ходи в Афінах

Українську громаду запросили приєднатися до Вишиванкової ходи в Афінах

Укрінформ
Спільнота «Українки в Греції» запросила українську громаду приєднатися до Вишиванкової ходи в Афінах та організувати ходу в різних грецьких містах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Вишиванкова хода в Афінах пройде 18 травня, збір учасників біля метро Панепестіміо поблизу площі Кораї о 19:00.

«Запрошуйте друзів, одягайте вишиті сорочки та приходьте згадати пам'ять всіх, хто боровся та бореться за суверенну, незалежну, мирну Україну», – закликали організатори.

При цьому зауважується, що 2023 року Всесвітній день вишиванки припадає на 18 травня – День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, а також 18-20 травня – річницю виходу українських захисників з Азовсталі.

«Як і торік, оргкомітет свята закликає не проводити гучних заходів, втім, зосередитись на внутрішньому розумінні цінності вишитої сорочки як невіддільної складової нашої культурної спадщини, що єднає українців крізь простір і час», – ідеться в анонсі.

Нагадаємо, в Афінах за підтримки Посольства України, Об'єднаної української діаспори у Греції, мерії Афін та за участі громадських організацій, товариств і об'єднань відбувся Міжнародний фестиваль «Colors of Pysanka».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-