У Лондоні для учнів української школи провели урок про Лесю Українку

У Лондоні для учнів української школи провели урок про Лесю Українку

Укрінформ
Для учнів 8-их класів української школи в Лондоні у Бібліотеці й Архіві ім. Т. Шевченка Союзу українців у Британії відбувся урок, присвячений життю і творчості Лесі Українки.

Як передає Укрінформ, про це Союз українців у Британії (Association of Ukrainians in Great Britain) повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Д-р Л.Пекарська коротко розповіла про Бібліотеку, засновану СУБ у 1947 р., колекцію творів Лесі України та книжок про неї, зосередила увагу на деяких цікавих фактах біографії великої постаті в українській літературі, яку Іван Франко назвав «єдиним мужчиною в нашому письменстві». Показала також окремі видання початку і середини XX ст. з колекції», – йдеться в дописі.

За повідомленням, учні активно відповідали на запитання, проведеної вчителями вікторини про життя поетеси та доповнювали свої відомості про неї.

Також знання учнів розширив документальний фільм «Цікаві факти про Лесю Українку».

«На завершення школярі з ентузіазмом читали обрані ними поезії і зазначили, що поглибити свої знання про мужню постать письменниці», – додали в СУБ.

Нагадаємо, благодійна організація Barnardo's запросила українців віком до 18 років, які зараз проживають у Великій Британії, до національного конкурсу поезії «Ваш вірш. Твій Голос».

Фото: Association of Ukrainians in Great Britain / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-