У Таїланді провели захід з нагоди другої річниці великої війни Росії проти України

У Таїланді провели захід з нагоди другої річниці великої війни Росії проти України

Фото
Укрінформ
З нагоди другої річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну в Таїланді відбувся захід, у якому взяли участь представники тайських урядових, бізнесових та експертних кіл, акредитованого в Таїланді дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, а також української громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Таїланді.

Захід було проведено посольством України спільно представництвом ЄС у Таїланді та посольством Бельгії у Таїланді з метою вшанування пам’яті про тих, хто загинув або постраждав від цієї війни.

Учасники події мали можливість подивитися документальний фільм «Культура vs війна. Ахтем Сеітаблаєв», створеного Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!», після показу якого відбулося онлайн звернення головного героя фільму до аудиторії.

Іншою ключовою частиною стала панельна дискусія на тему «Українська стійкість: вшанування двох років боротьби та сили».

Участь в обговоренні питань шляхів збільшення підтримки України та досягнення сталого миру взяли Й.В. Девід Дейлі, посол Європейського Союзу в Таїланді, Павло Орел, тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Таїланд, професор д-р Тітінан Понгсудхірак, старший науковий співробітник Інституту безпеки та міжнародних досліджень (ISIS Thailand), професор д-р Кантаті Супамонгхон, колишній міністр закордонних справ Таїланду, та пан Сунай Фасук, старший науковий співробітник Human Rights Watch в Азії. Модератором дискусії виступила пані Karuna Buakamsri, відома тайська репортерка іноземних новин.

Під час заходу також відбулась презентація фотовиставки наслідків агресії РФ проти України.

У диппредставництві зауважили, що подія стала не лише символом підтримки та солідарності з Україною, а й важливою платформою для обговорення можливих сценаріїв перебігу війни, міжнародного середовища навколо неї та шляхів досягнення миру.

Посольство України в Королівстві Таїланд висловило щиру подяку Гете-Інституту та посольству Федеративної Республіки Німеччина в Таїланд за надання приміщення та всебічної підтримки, а також European Union in Ukraine, Фонду «МХП-Громаді» та Компанія «Вавілон», а також усім, хто відвідав захід.

Нагадаємо, в Музичній залі «Yamaha» у столиці Таїланду відбувся благодійний концерт «Мелодія для України», завдяки якому вдалося підвищити обізнаність про Україну і залучитися підтримкою в складні часи.

Фото: Посольство України в Таїланді / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-