В Афінах відбулася урочиста хода до Дня вишиванки

В Афінах відбулася урочиста хода до Дня вишиванки

Фото
Укрінформ
Українська громада та представники посольства України у Греції разом відзначили День вишиванки, який є символом української національної ідентичності, культури та традицій.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Подія розпочалася з урочистої ходи центральними вулицями міста, де учасники продемонстрували красу та різноманітність українських вишиванок, привертаючи увагу місцевих жителів і туристів до багатої культурної спадщини України.

Зауважується, що вишивані сорочки та сукні створили неповторну атмосферу культурного різноманіття України, представляючи творчий доробок кожного з регіонів.

«Вишиванка, як оберіг, обʼєднує українців по всьому світу. Одягнувши її ми показали свою любов до рідної землі, повагу до наших предків, та наших славетних воїнів, які зараз захищають нашу Батьківщину від російських окупантів. Такими заходами, як ця хода – ми робимо символічний крок вперед до перемоги, показуючи світові, що ми – єдині, що ми підтримуємо один одного і що ми готові боротися за наше майбутнє. Вишиваємо Перемогу разом!», – наголосили в диппредставництві.

Нагадаємо, у столиці Естонії близько 3 тис. людей відвідали другий фестиваль «Вишиванка об'єднує», який відбувся у Музеї просто неба у Таллінні з нагоди Всесвітнього дня вишиванки та Року багатства культур в Естонії.

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-