Канадська діаспора закликає світ покарати Росію за викрадення та вбивства українських дітей

Канадська діаспора закликає світ покарати Росію за викрадення та вбивства українських дітей

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна покарати Росію за вбивства та незаконні депортації українських дітей.

Про це кореспондентові Укрінформу сказала президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій з нагоди Дня пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії.

“Вбивства та викрадення Росією українських дітей - це вияв неймовірного зла, що має бути засуджене та покаране. Ми закликаємо міжнародну спільноту допомогти Україні здолати Росію та упевнитися в притягнення виконавців російського геноциду до відповідальності”, - сказала Хичій.

Вона наголосила, що “російська війна вкрала життя й майбутнє у цілого покоління українських дітей”. “Надто боляче уявити сум та жах, що відчувають українці, які втратили у російській війні своїх дітей”, - зазначила очільниця української організації.

Читайте також: Росія планує посилити депортацію українських дітей улітку - ISW

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила постанову №5343 «Про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України». Постанова передбачає вшанування щороку 4 червня на державному рівні пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

За даними Офісу генерального прокурора, російські війська від початку повномасштабної війни в Україні вбили 551 дитину і ще щонайменше 1366 дітям завдали поранень.

Загалом за 10 років російської агресії вбиті майже 800 українських дітей.

Читайте також: Росія незаконно вивезла з дитячого будинку Херсона 46 дітей - NYT

За офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до Росії депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно - коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-