Маркарова долучилася до брифінгу, організованого діаспорою напередодні Українського тижня в США

Маркарова долучилася до брифінгу, організованого діаспорою напередодні Українського тижня в США

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова взяла участь в онлайн-брифінгу, організованому Українською національною інформаційною службою (УНІС) – вашингтонським бюро Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Як передає Укрінформ, про це Маркарова повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, захід відбувся напередодні Українського тижня/Ukrainian Week (15-24 червня) – традиційних адвокаційних заходів, які уже понад 20 років організовує УНІС для представників української громади з різних регіонів США. Участь у брифінгу взяли представники 20 штатів (з Заходу на Схід та з Півночі на Південь).

Пані посол зауважила, що зазвичай такі заходи проходять у столиці США. У рамках цих днів проводяться різні події/зустрічі з представниками Конгресу та Адміністрації США, аналітичних центрів, фондів, неурядових організацій з питань, що становлять інтерес для України.

Цього року було прийнято рішення проводити їх у виборчих округах по різних штатах Америки у той період, коли там перебувають конгресмени від цих округів. Як показав досвід попереднього Українського тижня, який пройшов у лютому цього року, це дозволяє досягати кращих результатів з максимальною користю для «української справи».

«Пробрифінгувала учасників щодо пріоритетних для України питань українсько-американського порядку денного, обговорили виклики, які зараз стоять перед нашою державою і нашими союзниками, та шляхи їх подолання, обмінялись думками щодо того, як ми можемо ще більше підсилити наш голос у Вашингтоні», – написала Маркарова.

Вона подякувала віцепрезиденту Світового конгресу українців, президенту УККА (Ukrainian Congress Committee of America) Андрію Футею та віцепрезиденту УККА, директору Ukrainian УНІС (National Information Service (UNIS) Михайлу Савківу  за співпрацю та запрошення взяти участь у зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні в посольстві України в США відбувся 18-й Крайовий провідницький семінар Спілки української молоді, учасники якого разом з наставниками приїхали до Вашингтона з різних штатів Америки.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-