Музей української діаспори в Києві запросив на кураторську екскурсію «Українська Америка»

Музей української діаспори в Києві запросив на кураторську екскурсію «Українська Америка»

Укрінформ
Музей української діаспори (Київ) запросив на кураторську тематичну екскурсію «Українська Америка» від мистецтвознавиці, директорки музею Оксани Підсухи, яка відбудеться 27 червня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Під час екскурсії можна буде дізнатися про 150-річну історію українців Америки та познайомитися із багатою мистецькою спадщиною американських українців, побачити понад 60 творів живопису, графіки та скульптури роботи українських художників США, оглянути рідкісні документи та світлини.

Також відвідувачі зможуть дізнатися про те, хто у 19 столітті заснував хутір «Україна» в сонячній Каліфорнії, як приймали Український Національний хор під орудою Олександра Кошиця в Карнегі-голлі у Нью-Йорку у 1922 році, коли до США емігрували Василь (мол.) та Катерина Кричевські і якою була їхня подальша доля, хто входив до Об’єднання Мистців-Українців Америки і де проводились їхні виставки та чому всесвітньовідомий художник Яків Гніздовський зображав тварин і рослин, а Людмила Морозова краєвиди Греції?

Дата і час: 27 червня, 18:00. Адреса: Музей української діаспори (вул. Князів Острозьких, 40Б)

Вартість: 200 грн (за вхідним квитком на виставку). Майбутніх учасників просять зареєструватися за посиланням

Нагадаємо, у Музеї української діаспори відкрилася експозиція до 25-ї річниці його заснування. Виставка триватиме до 31 грудня 2024 року.

Фото музею

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-