Литовська Казлу-Руда обмінюватиметься досвідом з українським Хотином

Литовська Казлу-Руда обмінюватиметься досвідом з українським Хотином

Укрінформ
Литовське місто Казлу-Руда й український Хотин домовилися тісніше співпрацювати, обмінюватися інформацією та передовим досвідом. Це підтверджено в угоді, підписаній мерами міст Мантасом Варашкою та Андрієм Дранчуком.

Про це повідомляє литовський мовник LRT, передає Укрінформ. 

В муніципалітеті Казлу-Руди уточнили, що документ передбачає розробку та організацію реалізації спільних ідей у сфері культури і туризму, співпраці у сферах енергетики, охорони здоров'я та освіти.

«Наші енергетичні рішення було реалізовано певний час тому, ми вже можемо узагальнити наш досвід, тож будемо раді познайомити наших колег з Хотина з можливостями, запросити їх оцінити рішення, які використовуються в Казлу-Руді», – сказав Варашка.

Так, щоби представити досвід у сфері відновлюваної енергетики, гостей з України запросили відвідати дитячий садочок Pušelė, де реалізовано ініціативу сталої енергетики. Представники Хотинського муніципалітету також відвідають інформаційний центр туризму та бізнесу, зустрінуться з керівництвом середньої школи імені Казіса Грінюса, відвідають Центр культури Казлу-Руди та пляж у селі Казлу I.

«Ми сподіваємося, що підписана угода про співпрацю між нашими містами не буде формальним документом. Я дуже сподіваюся, що за допомогою спілкування ми зможемо обмінятися різним досвідом, а також знайдемо способи залучити до співпраці максимально широке коло людей - художні колективи, освітні установи», – підкреслив мер Казлу-Руди.

В історичному місті Хотині (у Чернівецькій області України) мешкає близько 10 тисяч осіб. Місто має історичні зв'язки з Литвою – у Хотинській битві з Османською імперією 1621 року армією Польсько-Литовської держави командував гетьман Великого князівства Литовського Ян-Кароль Ходкевич.

Пізнавальна лісова стежка Казлу-Руда. Фото: Valstybinių miškų urėdijos nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-