До відкриття Олімпіади в Парижі активісти закликали до арешту Путіна

До відкриття Олімпіади в Парижі активісти закликали до арешту Путіна

Фото
Укрінформ
У день офіційного відкриття Олімпійських ігор у Франції вулиці Парижа заполонили плакати із зображеннями закривавлених диктаторів Володимира Путіна й Олександра Лукашенка, а також із закликами до створення спецтрибуналу для розслідування злочинів РФ проти України та арешту Путіна.

Про це Укрінформу повідомила громадська ініціатива «Євромайдан-Варшава», яка є організатором даної акції.

 «Таким чином ми хотіли нагадати, що Росія – терористична країна, в Україні далі триває війна, що Путін – військовий злочинець, якого за скоєння злочинів на території України розшукує Міжнародний кримінальний суд, а більшість росіян, які змагатимуться під «нейтральним прапором» на олімпійських іграх у Парижі, підтримують війну Росії проти України. Ось реальність в якій ми живемо. Надіюсь, що наші плакати спонукатимуть учасників та вболівальників Олімпійських ігор хоча б на мить про це згадати», – прокоментувала акцію лідерка «Євромайдан-Варшава» Наталка Панченко.

Читайте також: СКУ оголосив масштабну кампанію TheLastOlympics напередодні Олімпіади-2024

Нагадаємо, напередодні Олімпіади Об'єднання українців Франції за підтримки Світового конгресу українців провело мирну акцію в Парижі.

Близько тисячі учасників пройшли від площі Пантеону до площі Сен-Мішель, багато з них були вдягнуті у футболки з іменами 450 українських спортсменів, які загинули під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Фото: Euromaidan-Warszawa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-