Посол у Латвії відвідав літній табір для українських сімей у місті Кулдига

Посол у Латвії відвідав літній табір для українських сімей у місті Кулдига

Укрінформ
Посол України в Латвії Анатолій Куцевол у рамках візиту до муніципалітету Кулдига зустрівся з головою муніципальної ради Кулдиги Інесе Асташевською, а також відвідав літній табір для українських сімей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

«Посол обговорив з головою муніципальної ради Кулдиги питання продовження підтримки української громади в Кулдизькому муніципалітеті – станом на зараз це близько 200 українських громадян, які прибули до Латвії після початку повномасштабного російського вторгнення та отримали тимчасовий прихисток в Латвії. Зокрема, особлива увага була приділена питанню реалізації культурних та освітніх заходів за участі української громади в Кулдизі», – йдеться в дописі.

Анатолій Куцевол також відвідав літній табір для семи українських сімей, організований латвійською громадською організацією «TEV» за фінансової підтримки посольства США в Латвії.

«У рамках зазначеного табору українські сім’ї мають можливість відпочити, насолодитися латвійською природою та познайомитися з культурою та мовою Латвії», – зауважили в посольстві.

Почесними гостями літнього табору для українців в Латвії стали посол США в Латвії Крістофер Робінсон, а також колишня Президентка Латвії Вайра Віке-Фрейберга, за каденції якої Латвія приєдналася до ЄС та НАТО.

Нагадаємо, у передмісті латвійського міста Лієпаї, в природному парку «Бернаті» на узбережжі Балтійського моря відкрився літній табір для українських дітей, батьки яких проходять службу у складі Військово-Морських Сил України.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-