У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024

У Чикаго пройшов український фестиваль Uketoberfest 2024

Фото
Укрінформ
Найбільший український фестиваль Uketoberfest 2024 відбувся у Чикаго 17-19 серпня.

Про це повідомляє Global Ukraine, передає Укрінформ. 

Відвідувачі могли подивитися виступи українських колективів, послухати українську музику, придбати товари, вишиванки та страви української кухні. 

Важливою метою фестивалю був збір коштів на підтримку України, допомогу військовим, дрони, протезування на ін. 

«Українські фестивалі в Чикаго - це ідеальні платформи для популяризації української народної творчості, наших традицій, танцювального та співочого мистецтва, які діаспора бережно передає з рук в руки, з покоління до покоління», - написала у Фейсбуці головна редакторка часопису діаспори Ukrainian People Ольга Руда. 

За її словами, перший день фестивалю був насичений подіями, зокрема, виступами зірок з України та США та віртуозів танцювального ансамблю «Вишиванка». 

Також на заході присутні оплесками вітали українських героїв-воїнів, що перебувають в США для реабілітації та протезування.

«Сьогодні можу з впевненістю стверджувати: діаспора Чикаго перебуває в авангарді збереження та популяризації української культури, забезпечуючи процвітання багатої спадщини та традицій своєї батьківщини в США, плекає і береже почуття ідентичності серед українців та потужно допомагає Україні!», – наголосила вона.

Uketoberfest – щорічний український фестиваль, заснований парафією української греко-католицької церкви святого Йосифа Обручника у 2008 році. 

Читайте також: Українців за кордоном закликали утворити «ланцюги єдності» до Дня Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Люблін 23-25 серпня відбудеться фестиваль народної культури та ремесла «Re:tradycja», в якому, зокрема, візьмуть участь майстри з України.

Фото: з Facebook-сторінок Olga Ruda, Maksym Prokopiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-