Українка з Дрездена Наталія Бок отримала премію Еріха Кестнера

Українка з Дрездена Наталія Бок отримала премію Еріха Кестнера

Фото, відео
Укрінформ
Киянка Наталія Бок, яка останні 26 років живе в німецькому Дрездені, стала лауреаткою цьогорічної премії Еріха Кестнера, яку присуджує місцевий Пресклуб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Українка з Дрездена Наталія Бок отримала премію Еріха Кестнера/ Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Бок активно допомагає Україні багато років, а від початку повномасштабного російського вторгнення займалася координацією прийому українських біженців у Саксонії. Роботу з прийняття біженців і надання їм допомоги розпочали вже 26 лютого 2022 року. Бок є співзасновницею Українського координаційного центру та Українського дому в Дрездені. Окрім того, за останні роки за її безпосередньої участі в Україну було відправлено десятки тон гуманітарних вантажів.

«Це нагорода не лише мені, це нагорода всьому українському народу, а також усім тим людям - німцям, представникам інших національностей, які допомагають Україні, особливо останні 2 з половиною роки», - сказала Бок агентству.

Премію у розмірі 10 тисяч євро Бок передає організації Diakonie Dresden і Платформі Dresden e.V., які опікуються підтримкою українців.

Церемонія нагородження відбулась 25 серпня в замку Альбрехтсберг. З вітальною промовою виступив віцепрем’єр-міністр федеральної землі Саксонія, державний міністр Вольфрам Ґюнтер. Він підкреслив, що пишається тим, як його співвітчизники прийняли шукачів притулку. Політик також заявив, що «Україна заслуговує на всю можливу підтримку, яку вона потребує для того, щоби захиститися проти злочинного Путіна та режиму, який стоїть за ним». Україна захищає також демократію в усій Європі, а мир під диктовку не буде справжнім миром, сказав Ґюнтер.

Читайте також: Діаспора у Стамбулі до Дня Незалежності створили ланцюг єдності та провели мітинг проти агресії РФ

Про лауреатку розповів присутнім колишній прем'єр-міністр Саксонії Джордж Мільбрадт, який зазначив, що Бок «через свою багаторічну діяльність стала обличчям України в Дрездені».

Голова пресклубу Тобіас Вольф назвав Наталію Бок «зразком для наслідування для багатьох людей», адже вона є людиною, яка відстоює чіткі цінності.

Приїхав привітати свою колишню однокласницю і друга посол України в ФРН Олексій Макеєв. Він зазначив, що Наталія є «добрим представником української громади в Саксонії та справжнім послом серця».

На церемонії були присутні також 8-річний львів'янин Роман Олексів, який отримав важкі поранення під час російського авіаудару по Вінниці, разом з татом Ярославом. Хлопчик продовжує курс лікування в Дрездені.

Дрезденський Пресклуб присуджує премію письменника Еріха Кестнера раз на 2 роки з 1994 року діячам за розповсюдження духу гуманності, толерантності та зміцнення міжнародного розуміння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-