Українці Вашингтона відзначили День Незалежності України

Українці Вашингтона відзначили День Незалежності України

Фото
Укрінформ
У Вашингтоні українська громада відзначила День Незалежності України, організувавши мітинг біля Білого дому, марш до меморіалу Тарасу Шевченку та концерт з українською музикою.

Про це повідомила організаторка заходу, президентка US Ukrainian Activists (USUA) Надія Шапоринська у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Вже третій рік поспіль USUA збирає прибічників України, українську діаспору, місцеві українсько-американські організації та групи для святкування Дня Незалежності України у Вашингтоні, округ Колумбія. Ця традиція була започаткована USUA у серпні 2022 року", - йдеться у дописі.

Надія Шапоринська підкреслила, що Україна стоїть на передовій, захищаючи цінності свободи і демократії, які об'єднують як українців, так і американців. Вона висловила глибоку вдячність за непохитну підтримку Сполучених Штатів і закликала до подальших рішучих дій, спрямованих на встановлення миру в Україні.

На заході також виступив український герой, колишній командир групи аеророзвідників 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" Андрій Смоленський, який отримав тяжке поранення в бою.

Читайте також: Діаспора у Стамбулі до Дня Незалежності створила ланцюг єдності та провела мітинг проти агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, мер Нью-Йорка Ерік Адамс підняв український прапор на Мангеттені й привітав українців з Днем Незалежності. 

Фото: FB/US Ukrainian Activists

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-