У Нідерландах українці провели танець єдності до Дня Незалежності України

У Нідерландах українці провели танець єдності до Дня Незалежності України

Укрінформ
У Роттердамі група народних танців "Мрія" та хор "Світло" виступили у традиційних українських костюмах та вишиванках, а також організували унікальний флешмоб - танець єдності, як колись робили наші предки, танцюючи "Кривий танець" цілими селами та містами, щоб продемонструвати єдність.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у "Кривому танці" в Роттердамі взяло участь 60 учасників.

"Зараз, коли український народ бореться за свою незалежність, коли країна агресор намагається знищити наші національні надбання, дуже важливо пам’ятати свою історію, традиції, зберігати та популяризувати фольклорну спадщину Україні. Хореографічний фольклор України є джерелом національної культури", - сказала в коментарі Укрінформу художній керівник групи українських народних танців в Роттердамі Марія Удод.

Вона також зазначила, що деякі обрядовості, а саме гаївки, вважаються недостатньо дослідженими.

"Особливої уваги заслуговує "Кривий танець", який ще здавна має своє сакральне значення для українського народу. Це один з хороводів, в яких знайшли свій вияв патріотичні почуття народу, оспівується рідна природа. Визначається, що "Кривий танець" водили із прадавніх часів українські дівчата і навіть хлопці, словесний і руховий супровід якого передбачав нескінченність і безперервність руху. Кривий танець водили довгою лінією – "ключем" і часто закривали в коло. Цей танок ототожнює нескінченний рух життя, такий танець існував споконвіку і завжди згуртовував людей", - підкреслила Удод.

Читайте також: Українські військові в Нідерландах взяли участь у забігуБіжу за Україну

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня українці в усьому світі урочисто відзначали 33-тю річницю відновлення Незалежності України та висловлювали свої вітання з нагоди свята.

Фото надане організаторами 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-