Cоюз українських організацій Австралії закликав уряд передати списані Abrams для України

Cоюз українських організацій Австралії закликав уряд передати списані Abrams для України

Укрінформ
Cоюз українських організацій Австралії (СУОА) закликає австралійський уряд розглянути можливість передачі Україні «списаних» танків M1A1 Abrams.

Про це повідомляється на сторінці організації у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Ми сподіваємося, що існує можливість передачі танків M1A1 Abrams Україні, а не їх утилізації, як це сталося з MRH-90 Taipan, що залишається величезною втраченою можливістю для Австралії та України», - заявили в СУОА.

Як писало видання Defense Express, на початку 2024 року Австралія мала 59 танків M1A1 Abrams, які уже на той момент вважались застарілими. Міноборони Австралії повідомило, що наприкінці липня цього року був списаний останній із танків M1A1 Abrams, які були в строю 2/14-го полку легкої кавалерії та розміщувались на базі в Брісбені. Зазначається, що Україна кілька разів просила про передачу танків для ЗСУ. 

У січні федеральний уряд Австралії офіційно відмовився передати Україні зняті з експлуатації гелікоптери Taipan, оскільки рішення про їх утилізацію було ухвалено раніше, ніж надійшов відповідний запит. 

Читайте також: Діаспора закликає світ визнати Росію державою-спонсором тероризму

Як повідомляв Укрінформ, уряд Австралії у липні оголосив про надання Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки. Це - найбільший внесок країни з моменту повномасштабного вторгнення РФ.

Фото: defence.gov.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-