Українці ОАЕ подякували уряду за сприяння в поверненні українських полонених

Українці ОАЕ подякували уряду за сприяння в поверненні українських полонених

Укрінформ
Українська громада в Об’єднаних Арабських Еміратах висловила вдячність уряду країни за активне сприяння в поверненні українських військовополонених з Росії. 

Про це сказав віцепрезидент Світового конгресу українців на Близькому Сході та у Центральній Азії Євгеній Семенов у коментарі виданню The National, передає Укрінформ. 

24 серпня, в межах святкування 33-ї річниці Незалежності України українська громада в Абу-Дабі також подякувала ОАЕ за посередництво, яке сприяло поверненню наших воїнів з російського полону.

«Усі присутні (на акції – ред.) аплодували, висловлюючи велику подяку лідерам ОАЕ за їхнє посередництво, завдяки якому 24 серпня ще 115 українців повернулися додому», – сказав Семенов.  

Він також подякував ОАЕ за надану українській спільноті можливість зібратися в безпечних та сприятливих умовах, щоб відсвяткувати День Незалежності України.

У суботу близько 250 людей долучилися до заходу з нагоди 33-ї річниці відновлення Незалежності України в Абу-Дабі.

До цієї події долучилися представники дипломатичних установ України, Латвії та Польщі, українці, громадяни ОАЕ та представники інших країн. Також у програмі заходу була виставка дитячих малюнків з музею «Мамо, я бачу війну», ланцюг єдності, майстер-класи, пісні, українська кухня.

«Метою події було нагадати усім, що прагнення до миру і толерантності є універсальним, щоб кожен учасник міг побачити силу українського народу і відчути наш зв’язок з рідним домом… Це також були заклик до єдності, підкреслення важливості нашої спадщини й культурних традицій та демонстрація нашої національної ідентичності», – підсумував Семенов.

Читайте також: Cоюз українських організацій Австралії закликав уряд передати списані Abrams для України

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня в Україну з російського полону повернули 115 військових. 

Фото: thenationalnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-