У програмі шкіл для українців за кордоном буде більше українознавчого компоненту - Кремінь

У програмі шкіл для українців за кордоном буде більше українознавчого компоненту - Кремінь

Укрінформ
У суботніх та недільних українознавчих школах за кордоном з вересня збільшиться кількість годин українознавчого компоненту.

Про це ідеться на сайті уповноваженого із захисту державної мови, передає Укрінформ.

“Нещодавно я мав честь зустрітися з керівниками суботніх та недільних українознавчих шкіл, які працюють по всьому світу. На зустрічі у Львівській політехніці були представлені освітяни з близько 30 країн. Радий повідомити, що з вересня ми значно розширюємо можливості для наших дітей, які вимушено опинилися за кордоном. За підтримки місцевих урядів та української влади, при базових школах буде збільшено кількість годин українознавчого компоненту”, - заявив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

За його словами, триває активна робота над підвищенням кваліфікації педагогічних працівників і забезпеченням шкіл необхідними підручниками.

Кремінь повідомив, що у вересні відбудеться важлива подія - відкриття української школи в Будапешті.

“Це стане ще одним кроком у утвердженні української мови та забезпеченні права наших громадян на вивчення державної мови”, - підкреслив він.

Читайте також: У Будапешті відкриється перша школа з навчанням українською

Як повідомляв Укрінформ, Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл об’єднав понад 200 учасників з України і 28 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-