У Відні громада відзначила 168-му річницю від дня народження Франка

У Відні громада відзначила 168-му річницю від дня народження Франка

Укрінформ
У столиці Австрії з нагоди 168-ї річниці з дня народження видатного українського письменника Івана Франка відбулася церемонія покладання квітів до його пам'ятника.

Про це повідомляє посольство України в Австрії на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У церемонії взяли участь посол України в Республіці Австрія Василь Химинець, координатор з питань освіти в Координаційному центрі з питань тимчасово переміщених осіб Деніель Ландау, а також представниці Австрійсько-українського товариства. Посол нагадав про історію встановлення пам'ятника Іванові Франку.

На заході також були присутні лідери громадських організацій «Мрія», «Берегиня» та інші активісти української громади Відня.

«Ця подія стала важливою нагодою нагадати про значний вплив Івана Франка на формування української національної ідентичності та його вагомий внесок у розвиток української літератури», - наголосили у дипустанові.

Пам’ятник українському письменнику у Відні був відкритий у 1999 році. Він знаходиться поруч із українською греко-католицькою церквою св. Варвари за адресою Postgasse 8, 1010, Відень.

Читайте також: У програмі шкіл для українців за кордоном буде більше українознавчого компоненту - Кремінь

Іван Франко (1856-1916) - письменник, вчений-енциклопедист, мислитель, політичний і громадський діяч. Співзасновник і перший голова першої української політичної парті – РУРП. Він залишив по собі колосальну художню і наукову спадщину, яка складається з близько 50 тисяч творів.

Як повідомляв Укрінформ, у Відні учні Української суботньої школи відвідали місця, де жив Іван Франко, коли приїхав до австрійської столиці у 1894 ріці здобувати докторський ступінь. 

Фото: Посольство України в Австрії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-