У Варшаві зіграють музику українських класиків

У Варшаві зіграють музику українських класиків

Укрінформ
У вересні в польській столиці відбудуться ювілейні «Дні української музики» – фестиваль, що має на меті знайомити польського слухача з класичними творами українських композиторів. 

Про це повідомляє портал ua.pl, передає Укрінформ. 

«Немає потреби нагадувати, що відбувається сьогодні в Україні. Українці захищають власну незалежність, але також і нас від дикої агресії сучасних варварів. Запрошуємо вас відвідати наші концерти та переконатися у величі української музичної культури», – зазначають організатори з Фонду «Pro Musica Viva».

Цьогорічний фестиваль – десятий за ліком, хоча виник він 25 років тому. Перші «Дні української музики» відбулись у грудні 1999 року з ініціативи польського диригента українського походження Романа Реваковича, котрий очолює Фонд «Pro Musica Viva».

«Про те, що Україна – “співоча”, у Польщі знає кожен, згадуючи, наприклад, українські думи. Проте мало хто знає про багатство професійної музики, яка створювалася в Україні протягом століть і сприяла розвитку музичної культури країни. У цьому циклі концертів ми прагнемо її представити», – зазначав тоді Роман Ревакович.

Згодом захід проводили нерегулярно – у 2001, 2004, 2012 та 2019 роках. А з 2020 року фестиваль відбувається щорічно, й організатори глибоко переконані у важливості представлення української високої культури польській публіці.

«10-ті Дні української музики» відбудуться 8, 10 та 13 вересня у концертній студії Польського радіо ім. Вітольда Лютославського (ul. Modzelewskiego 59, Warszawa). З програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті організаторів за посиланням.

Читайте також: У Вільнюсі провели акцію з плетіння маскувальних сіток для українських захисників

Як повідомляв Укрінформ, шестеро відомих польок і поляків отримали спеціальні нагороди, які українська спільнота присвячує громадянам Польщі, які залучаються до допомоги Україні.

Фото: FB/Camerata Silesia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-