Посол у Чехії зустрівся з дітьми українських захисників

Посол у Чехії зустрівся з дітьми українських захисників

Укрінформ
Посол України в Чехії Василь Зварич провів у посольстві зустріч з групою українських дітей військовослужбовців Збройних Сил України. Діти з різних куточків України перебувають в Чехії на відпочинку та оздоровленні.

Про це повідомляється на сторінці української дипустанови у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Група з 20 дітей з України впродовж тижня відвідає Прагу та околицю, замки, зоопарк та інші розважальні центри. Більшість з дітей залишилися сиротами, або втратили одного з батьків. Їхні батьки загинули у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України, захищаючи Україну від російських окупантів, зазначається у повідомленні.

Василь Зварич розповів юному поколінню, що таке посольство, як працює установа та про допомогу Чехії. Діти мали можливість поставити послу запитання, які їх цікавлять та поділилися своїми враженнями та очікуваннями від перебування в Чехії.

В Україні дітьми опікується фонд «Кревні», а їх перебування в Чехії забезпечили Магістрат міста Прага, Європейський конгрес українців (ЄКУ) та громадська організація «Українські профспілки в Чеській Республіці».

Європейські громади організують ряд поїздок для дітей загиблих військових, за що отримали подяку від командування Сил спеціальних операцій, зазначили в ЄКУ.

Читайте також: У Вільнюсі відкрили виставку «Вишиванки, народжені війною»

Як повідомляв Укрінформ, українська діаспора у США профінансувала відпочинок у Болгарії 49 дітей з Рівненщини, чиї рідні загинули або зникли безвісти під час війни. 

Фото: Посольство України в Чехії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-