День пам’яті захисників України: СКУ вшановує полеглих воїнів

День пам’яті захисників України: СКУ вшановує полеглих воїнів

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) від імені українських організацій та громад по всьому світу вшановує памʼять полеглих захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. 

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

«Сьогодні ми вшановуємо Захисників України, мужніх чоловіків та жінок, які загинули під час війни, яку розв'язала терористична Росія. Вічна пам'ять всім, хто віддав найдорожче, своє життя, за Незалежність України. Минає десять років з того часу, коли росіяни, порушивши домовленості, впритул розстрілювали українських військових, які виходили з оточення з-під Іловайська. Обіцяний «зелений коридор» перетворився на коридор смерті, окупанти знищували навіть автівки з пораненими», - йдеться у заяві.

Світовий конгрес українців та багатомільйонна громада українців по всьому світу й надалі працюватимуть на всіх рівнях, щоб російський агресор поніс покарання за всі свої злочини проти людяності, наголошують в організації.

Читайте також: Україна не залишить безкарним спланований злочин росіян під Іловайськом - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, щороку 29 серпня у День пам'яті захисників вшановують полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

В українських дипустановах за кордоном вшановують полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-