У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни

У Торонто відкрилася фотовиставка про українських дітей під час війни

Укрінформ
На найбільшому фестивалі Канади відкрилася фотовиставка “Світанок” про українських дітей під час війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

“Ця виставка розповідає історії українських дітей, які постраждали від російської загарбницької війни проти України. “Світанок” дебютував на Національній виставці Канади - найбільшій виставковій події Канади, яку щороку відвідують більше мільйона людей протягом двотижневого фестивалю”, - зазначив Ніколенко.

На фотовиставці представлені роботи відомого українського фотографа Юрія Білака. “Світанок” - це серія із тридцяти фотографій дітей із Бучі, Ірпеня, Маріуполя, Гостомеля, Бородянки, Чернігова, Ягідного та інших міст й сіл. Цими світлинами фотограф “витягає” дітей із статистики, відображаючи їх щоденне життя у зруйнованому війною оточенні”, - пояснює генконсул.

За його словами, “Світанок” - “це також символ надії, адже ми всі знаємо, що навіть після найтемнішої ночі настає світанок”. "Привезти цю виставку до Торонто було важливо з огляду на зусилля, яких Україна, Канада та інші країни докладають у рамках роботи міжнародної коаліції за повернення українських дітей - однієї із ключових складових Мирної формули Президента Зеленського", - зауважив НІколенко.

Він додав, що після ознайомлення із фотовиставкою “канадське суспільство буде краще поінформоване про страждання українських дітей, що сприятиме зусиллям із повернення українських дітей з Росії, відновлення в Україні справедливого миру та притягнення російського режиму до відповідальності за його злочини”.

Ознайомитися зі “Світанком” можна до кінця цього тижня, після чого фотовиставка переїде на Український фестиваль Торонто, що пройде 13-15 вересня.

Читайте також: У Вільнюсі відкрили виставку «Вишиванки, народжені війною»

Як повідомляв Укрінформ, у лютому розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

Фото: FB/Oleh Nikolenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-