У Празі відбувся пробіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

У Празі відбувся пробіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Фото
Укрінформ
До дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня у Празі відбувся пробіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Про це повідомляє посольство України у Чехії на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Захід розпочав посол України в Чехії Василь Зварич. «Російська війна проти України триває, але доки ми тримаємо памʼять про наших Героїв, доки ми шануємо їх, доки ми про них памʼятаємо - вони будуть жити вічно і Україна буде жити вічно. Це наш найменший внесок у наближення перемоги України над російським агресором. Сьогодні ми вшановуємо памʼять всіх Героїв України, які загинули у різні періоди. Історія Української Держави дуже тривала, було дуже багато періодів, коли наші воїни боролися за Незалежність України», - сказав український дипломат.

Памʼять загиблих Героїв України вшанували хвилиною мовчання.

Всі учасники мали написане імʼя Героя, якому цей пробіг присвятили.

Також у Бельгії представники посольства України разом з колегами Представництва України при Європейському Союзі також долучилися до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Це щорічний спортивний спосіб вшанування пам’яті українських Героїв, які загинули під час російської військової агресії проти нашої держави. 

Також, у рамках проєкту, дипломати мали можливість розповісти і згадати своїх рідних, близьких та знайомих, які віддали свої життя, захищаючи Батьківщину.

Читайте також: В українських дипустановах за кордоном вшановують День памяті захисників України

Як повідомляв Укрінформ, щороку 29 серпня у День пам'яті захисників вшановують полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Світовий конгрес українців (СКУ) від імені українських організацій та громад по всьому світу вшановує памʼять полеглих захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. 

Фото: Anton Filonenko, FB/Посольство України в Бельгії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-