«Зустрінемось, щоб повернути світло!»: У Вільнюсі пройшла акція на підтримку України

«Зустрінемось, щоб повернути світло!»: У Вільнюсі пройшла акція на підтримку України

Укрінформ
У Меморіальному комплексі Тускулєнє у столиці Литви відбулась акція на підтримку України «Зустрінемось, щоб повернути світло!».

Про це повідомляє посольство України в Литві на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Як зазначається, цьогорічний захід збору соняшників, які посіяли навесні, співпав із Днем пам'яті захисників і захисниць України.

Присутні на заході представники урядових та неурядових інституцій Литви, духовенства, української громади Вільнюса, громадян України, які тимчасово перебувають у Литві, дипломати посольства України хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також усіх литовців, які загинули, виборюючи незалежність Литовської Республіки.

Настоятель Української греко-католицької церкви Пресвятої Трійці у Вільнюсі отець Миколай Руслан Козелківський зачитав молитву про мир в Україні.

До присутніх звернулися заступник посла України у Литві Віктор Гамоцький, директор Центру досліджень геноциду та опору жителів Литви Аруніс Бубніс та громадський діяч Антанас Бурокас.

Захід супроводжувався музичними виступами Вокальної Студії «Мрія» при Українському центрі у м. Вільнюс та Литовського чоловічого вокального ансамблю ім. Генерала П.Плехавічюса.

Читайте також: Громада Йорданії провела захід, присвячений Дню Незалежності та Дню пам'яті захисників України

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі відвідувачів Сеймаса Литовської Республіки, що у Вільнюсі, з нагоди відзначення 33-ї річниці Незалежності України відбулося урочисте відкриття виставки «Вишиванки, народжені війною». 

Фото: Посольство України у Литві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-