В Австралії відбулася церемонія нагородження найвищою нагородою СКУ

В Австралії відбулася церемонія нагородження найвищою нагородою СКУ

Укрінформ
Під час відзначення 33-ї річниці відновлення Незалежності України в Австралії відбулося урочисте вручення найвищої нагороди Світового конгресу українців (СКУ) – медалі святого Володимира.

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

Нагороду отримали президентка «Української громади Вікторії» Тетяна Захаряк, колишній голова «Української громади штату Вікторія» Михайло Моравський та професор Марко Павлишин.

До заходу долучилися, зокрема, фінансовий директор Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Ярема Полатайко, співголова СУОА та член СКУ Катерина Аргіру, президентка «Української громади Вікторії» Тетяна Захаряк та депутат австралійського парламенту, помічник міністра з питань громадянства та багатокультурних справ Австралії Джуліан Хілл.

Читайте також: Шестеро відомих поляків отримали нагороди за допомогу Україні

Медаль святого Володимира – найвища нагорода Світового конгресу українців, якою відзначають за особливий вклад у розбудову українського життя в діаспорі й розбудову України, згідно з цілями й завданнями СКУ, та за вагомий внесок у розвиток діаспори і/або України.

В основі дизайну – срібна монета часів Володимира Великого. Знак виготовлений зі срібла з позолоченим золотим кільцем.

Як повідомляв Укрінформ, торік Світовий конгрес українців (СКУ) нагородив найвищою нагородою організації – медаллю святого Володимира – 45 представників міжнародних організацій за чотирма категоріями. 

Фото: сайт СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-