У Приштині українці провели забіг на честь загиблих земляків – журналіст

У Приштині українці провели забіг на честь загиблих земляків – журналіст

Фото
Укрінформ
У столиці Косова Приштині українські журналісти провели легкоатлетичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один з організаторів акції – журналіст з тимчасово окупованого Новоайдара на Луганщині Володимир Мартинов, який нині мешкає у Косові.

«У Приштині українці організували легкоатлетичний забіг на честь загиблих захисників України «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Я, крім усього, став найстаршим учасником забігу – мені вже 72 роки. Мешканці країни дуже доброзичливо ставляться до українців і підтримали учасників забігу, взявши участь у цій патріотичній акції», – сказав Мартинов.

За його словами, косовари тепло вітали учасників забігу, а дехто, побачивши українські прапори в колоні, просто приєднувався до бігунів.

Разом з українцями бігли й білоруси, які змушені були залишити батьківщину через репресії режиму Лукашенка.

«Серед найбільших активістів з допомоги у підтримці забігу білоруска Ольга Демидова, яка не тільки привела своїх друзів, а й прийшла з півторарічним сином і побігла з усіма, штовхаючи візок попереду. З боку місцевих Флорі Зеві – великий друг України, волонтер. Нещодавно він відправив в Україну дві фури гуманітарки», – зазначив журналіст.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня в Україні відбувся забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Фото надане Володимиром Мартиновим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-