У Торонто протестували проти російського пропагандистського фільму на кінофестивалі

У Торонто протестували проти російського пропагандистського фільму на кінофестивалі

Фото
Укрінформ
Українська громада Канади провела у Торонто протест із вимогою скасувати показ на Міжнародному кінофестивалі в Торонто російського пропагандистського фільму.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко.

“Сьогодні ми зібралися у Торонто, аби вимагати від Міжнародного кінофестивалю у Торонто не демонструвати російську пропагандистську стрічку “Росіяни на війні”. Фестиваль не повинен надавати платформу для відмивання злочинів російських військових в Україні. Їх місце - на лаві підсудних Міжнародного кримінального суду, а не на екранах кінотеатрів”, - заявив Ніколенко.

Він наголосив на “безвідповідальності й неприйнятності ігнорування намагань російської пропаганди применшити та викривити реалії російської агресії проти України”.

Ніколенко закликав скасувати показ кінострічки й розібратися, яким чином вона отримала у Канаді державне фінансування. “Дякую усім, хто прийшов сьогодні й доніс свою позицію”, - зазначив генконсул.

Читайте також: Канадська діаспора закликає зняти обмеження на використання Україною наданої партнерами зброї

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») є документальним фільмом російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з російським батальйоном на сході України.

Створена стрічка в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеціанського міжнародного кінофестивалю. Ще три покази були заплановані на 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-