«Українська книжкова поличка» з’явилася у фінському місті Вантаа

«Українська книжкова поличка» з’явилася у фінському місті Вантаа

Фото
Укрінформ
У бібліотеці Тіккуріла фінського міста Вантаа відбулося відкриття «Української книжкової полички», яка вже стала четвертою поличкою з українськими книгами у Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Фінляндії та Ісландії.

У заході взяли участь посол України Ольга Діброва, мер міста Вантаа Пекка Тімонен і заступниця мера Ріікка Естранд, а також керівник служби обслуговування бібліотеки Тіккуріла Вілле Карінен і співробітники бібліотеки.

«Після початку повномасштабного вторгнення Росія знищила і пошкодила понад 700 бібліотек в Україні. Якщо рахувати ті, які знаходилися у приміщеннях шкіл і на тимчасово окупованих територіях, то насправді це число сягає кількох тисяч. Та українці продовжують відбудовувати бібліотеки, читати українською та ще більше любити українську книгу. Ініціатива Олени Зеленської «Українська книжкова поличка» особливо важлива ще і тому, що українські дітки, які змушені були залишити домівки та тікати від війни, мають змогу пізнавати світ рідною мовою і знаходячись за кордоном», – зазначила посол.

Також Ольга Діброва відзначила зростаючий інтерес у Фінляндії до вивчення української мови та глибших знань про Україну. Вона подякувала співробітникам бібліотеки Тіккуріла за ініціативну закупівлю літератури українською та про Україну.

За повідомленням, у бібліотеці Тіккуріла полички із книгами українською мовою, книгами про Україну англійською та фінською мовами можна знайти як і у головному холі, так і у відділі дитячої літератури. Крім того, читачі зможуть замовити їх доставку до будь-якої іншої бібліотеки столичного регіону Фінляндії. Частина книжкового фонду була передана бібліотеці посольством України в Фінляндії.

Диппредставництво висловило щиру подяку міській раді Ванти та співробітникам бібліотеки Тіккуріла за допомогу в реалізації проєкту.

Нагадаємо, у головній дитячій бібліотеці в Баку відкрили «Українську книжкову поличку», яку поповнили нововиданою книгою для дітей «Клімат у твоїх руках» українських авторів у перекладі азербайджанською мовою.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-