У Таллінні презентували книгу про силу духу українських жінок під час війни «Жити попри все»

У Таллінні презентували книгу про силу духу українських жінок під час війни «Жити попри все»

Фото
Укрінформ
У Центрі української культури в Таллінні відбулася перша в Естонії презентація книги «Жити попри все», у якій зібрано 11 історій українок різних професій та з різних регіонів, котрі діляться своїм травматичним досвідом війни як 2014 року, так і 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонії.

«Ця книга – це заклик до всього світу: чути, бачити та розуміти страждання, які принесла війна, і водночас відчувати силу та стійкість українських жінок, які щодня продовжують боротися за свої родини та країну», – йдеться в дописі.

На презентації книги були присутні Наталія Логозинська та Олена Німаніхіна – авторки власних історій виживання у жахливих умовах війни, які вони пережили двічі: у 2014 та 2022 роках. Вони щиро та відверто поділилися своїми переживаннями.

Олена Німаніхіна – кухар за професією. У Маріуполі вона готувала їжу на вогнищі в казанах, щоб нагодувати людей, які переховувалися в підвалах під час обстрілів.

Наталія Логозинська – дизайнерка, яка спочатку вела своє виробництво одягу в Донецьку, але у 2014 році була змушена перевезти бізнес до Українська. До її ательє часто зверталися військовослужбовці ЗСУ, щоб полагодити одяг.

Зауважується, що кожна з героїнь стала символом незламності та стійкості. Їхні історії демонструють не лише масштаби трагедії, але й силу духу, віру в перемогу та людську здатність жити, попри все.

«Дякуємо авторкам та героїням книги за їхню сміливість і готовність поділитися своїми історіями. Ці сторінки – це не тільки їхні особисті переживання, а й історія всієї України, яка сьогодні захищає свою незалежність», – подякували у диппредставництві.

Нагадаємо, у рамках Українського кіноклубу в Таллінні за організації Асоціації українських організацій в Естонії та за підтримки посольства України відбувся показ документального фільму «20 днів у Маріуполі».

Фото: посольство України в Естонії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-