На фестивалі у Будапешті приготували 550 літрів борщу

На фестивалі у Будапешті приготували 550 літрів борщу

Фото
Укрінформ
У міському парку Будапешта українські громади провели 10-й Фестиваль борщу, на якому було приготовано 10 різних борщів загальним об’ємом 550 літрів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська асоціація «Єдність» в Угорщині. 

Так, гості гастрономічного заходу мали можливість скуштувати український борщ від угорців, борщ «Дипломатичний» від посольства України в Угорщині, фірмовий борщ від ресторану «Ukrán Udvar», а також борщі від інших команд: особливий холодний борщ, борщ дитячий з яйцем, борщ з грушами, борщем «Єдності», з якого почалося святкування 10 років тому, і борщ з карасями за давньою українською традицією.

Окрім борщу, на святі було подано сотні вареників, пиріжків, канапок з салом, цибулею, часником і кропом.

«Традиційні українські напої додали колориту та створили яскраву гастрономічну подію, яка прославила українську кухню у всьому її різноманітті», – поділилися в асоціації.

Загалом кулінарні команди нагодували й об'єднали понад 1500 українців і друзів різних національностей.

Крім того, у рамках фестивалю відбулася концертна програма, виставка давніх українських вишиванок із приватної колекції – понад 30 сорочок віком від 70 до 100 років із різних регіонів України, а також різноманітні майстеркласи й активності.

Нагадаємо, у Брюсселі за підтримки посольства України в Королівстві Бельгія відбувся фестиваль вуличної їжі та танцю, який представив гастрономію та фольклор трьох країн Східної Європи: України, Румунії та Молдови.

Фото: Українська асоціація «Єдність» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-