Майже 200 українців долучилися до Чиказького марафону

Майже 200 українців долучилися до Чиказького марафону

Укрінформ
До марафону у Чикаго (США) – одного з шести найбільших довготривалих забігів у світі – долучилися близько 200 спортсменів українського походження.

Про це повідомляється на сайті Світового конгресу українців (СКУ), передає Укрінформ. 

Атлети подолали дистанцію у понад 41 кілометр. За словами співголови Українського бігового клубу в Чикаго Ірини Антохів, до марафону долучилися близько 50 тисяч бігунів, серед них був 141 українець.

Приблизно 60 спортсменів приїхали безпосередньо з України, решта – з інших країн або живе в США, додала вона.

«Багато не змогли приїхати, адже служать у війську, деякі поранені, інші не змогли отримати дозвіл на виїзд. Ми біжимо в пам’ять про тих, хто вже не зможе долучитися до марафону», – сказала Антохів у зоні підтримки українських вболівальників. 

Основна мета бігового клубу – «привернути увагу до того, що відбувається в Україні» на тлі виснажливої війни Росії проти України, сказала Антохів у коментарі СКУ. 

Пробігаючи повз фан-зону українців, бігуни з різних країн висловлювали підтримку Україні. Зокрема – кричали: «Слава Україні!».

Серед учасників забігу був ветеран російсько-української війни Роман Кашпур, який біг із протезом ноги та фінішував за 5,7 години. Молодший лейтенант з 808 окремої бригади підтримки ЗСУ, яка базується на Одещині, 13 жовтня завершив свій п’ятий з шести великих світових марафонів. Останнім залишився Бостонський, найстаріший у США марафон. За словами Кашпура, він робить це для того, «щоб мотивувати себе, підтримати тих українців, які служать у війську, аби всі інші могли жити повноцінним життям».

Військовий хоче стати першим українським марафонцем, який завершить усі шість великих забігів із протезом.

Читайте також: В Анкарі вшанували пам'ять загиблих захисників пробігом

Як повідомляв Укрінформ, у Стрийському парку Львова пройшов благодійний забіг на честь 30-го дня народження військового Михайла на позивний "Лемберг", який у травні 2023 р. не повернувся з бойового завдання в Бахмуті.

Фото: ukrainianworldcongress.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-