В Анкарі вшанували пам'ять загиблих захисників пробігом

В Анкарі вшанували пам'ять загиблих захисників пробігом

Фото
Укрінформ
В Анкарі відбувся забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. У щорічній патріотичній акції вшанування пам’яті загиблих героїв взяли участь представники української та кримськотатарської діаспор, дипломати та громадяни Туреччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми віддаємо шану тим захисникам і захисницям, хто віддав своє життя, захищаючи, боронячи Україну від російської навали”, - сказав перед початком забігу радник посольства України в Туреччині Андрій Борейко.

Дипломат подякував Українській спілці в Анкарі за організацію заходу.

Ірина Амбаркютюкоглу
Ірина Амбаркютюкоглу

“Цей захід важливий для нас - українців, які знаходяться за кордоном. Ми завжди намагаємося щось зробити, підтримати нашу Україну, наших воїнів. Це невеликий жест, але він від усього серця, жест поваги й шанування наших воїнів”, - сказала в коментарі Укрінформу голова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу.

В Анкарі вшанували пам'ять захисників пробігом / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

В Анкарі учасники забігу подолали дистанцію 2,5 та 10 км, написавши на футболках імена тих, чию пам'ять хотіли би вшанувати особливо.

Аріф Хікмет Озлю
Аріф Хікмет Озлю

“Сьогодні я тут передусім тому, що маю друзів українців. Приїхав сюди на їхнє запрошення на пробіг вшанування пам'яті загиблих українських воїнів. Сподіваюся, я зробив свій посильний внесок у вшанування пам'яті ваших воїнів”, - сказав учасник забігу Аріф Хікмет Озлю. 

Киянка, студентка університету в Анкарі Анастасія Ставська пояснила, що свій забіг присвятила родичеві, який загинув на фронті на початку серпня і попрощатися з яким вона не мала змоги.

Анастасія Ставська
Анастасія Ставська

“Наш благодійний забіг дає можливість нагадати, завдяки кому ми є, завдяки кому маємо можливість навчатися, взагалі дихати і творити все для нашого майбутнього”, - поділилася Ставська враженнями після пробігу.

Представниця Української спілки в Анкарі Наталя Овчиннікова розповіла агентству, що вирішила присвятити свій забіг Герою України Олександру Мацієвському.

Наталя Овчиннікова
Наталя Овчиннікова

“В останні хвилини життя він вшанував Україну, за це йому велика шана і вдяка. Низький уклін його сім'ї”, - сказала Овчиннікова.

Участь у забігу взяли близько пів сотні учасників, наймолодшому з них 6 років.

Читайте також: Українці за кордоном долучились до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у різних регіонах України відбувається щорічна патріотична акція - 7-й Всеукраїнський забіг в пам'ять про загиблих захисників та захисниць “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”.

Цю традицію, приурочену до Дня пам’яті захисників України, започаткували в 2018 році батько загиблого "кіборга" Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. За роки свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-