Майже 2000 українських агропідприємств мають право експорту продукції - Мінагро
Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.
"Так, кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження збільшилася із 667 у 2016 році до 734 станом на липень 2017 року, з яких виробники м'яса та м’ясопродуктів (280), молока (198), риби (96), меду (66) та яєць (64). Також до переліку підприємств, які мають право експорту харчових продуктів тваринного походження, увійшли виробники майонезу та соусів, желатину і молюсків", - йдеться у повідомленні.
Також 959 виробників неїстівних продуктів постачають свою продукцію за кордон. Серед них – підприємства, що виробляють премікси та корми (694), пух і перо (83), вовну і шкірсировину (63), козеїн (48), ветеринарні препарати (10), органічні добрива, племінні ресурси тощо.
Нагадаємо, вже 283 українських аграрні підприємства мають право експортувати свою продукцію до країн Європейського Союзу - 103 виробники харчових продуктів та 180 підприємств, що виробляють нехарчові продукти тваринного походження.