Україна не планує прямі переговори з РФ про постачання газу - Шмигаль

Україна не планує прямі переговори з РФ про постачання газу - Шмигаль

Укрінформ
Україна не планує починати прямі переговори з Росією про постачання газу.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю LB.ua

"Такі перемовини не плануються", - відповів Шмигаль на запитання про можливість прямих перемовин з Москвою про додаткові закупки газу.

Він зауважив, що у підземних сховищах газу (ПСГ) знаходиться понад 18,5 млрд кубометрів "блакитного палива". При цьому перша пропозиція при продажу газу, який не належить НАК "Нафтогаз України", завжди робиться в межах нашої держави.

Читайте також: Україна призупинила закачування газу в сховища

"Зараз ми доволі впевнено себе почуваємо з точки зору проходження опалювального сезону з газом. У принципі, Україна станом на кінець позаминулого тижня на 90% готова до опалювального сезону", - прокоментував Шмигаль.

За його словами, частина палива у ПСГ закуплена ще за ціною 3-4 грн за кубометр, частина зараз закачується вже по 18 грн, а також є газ власного видобутку. Шмигаль вважає, що таке поєднання дозволить втримати низьку ціну "блакитного палива" для населення до кінця опалювального сезону.

Як повідомлялося, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Читайте також: У підземних сховищах достатньо газу для проходження зими - Укртрансгаз

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам із незадовільним індексом податкоспроможності.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-