В Україні наступного року стартує масштабна програма з енергомодернізації – Шмигаль

В Україні наступного року стартує масштабна програма з енергомодернізації – Шмигаль

Укрінформ
З наступного року в Україні за ініціативи Президента Володимира Зеленського стартує масштабна програма з енергомодернізації.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, ознайомлюючись з реконструкцією модернізованої котельні комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго».

«Прем’єр-міністр додав, що наступного року в Україні за ініціативи Президента Володимира Зеленського стартує масштабна програма з енергомодернізації. За словами глави уряду, комплекс енергоефективних заходів допоможе знизити суми в комунальних платіжках для людей», - йдеться у повідомленні.

Шмигаль наголосив, що модернізація котелень спрямована на підвищення енергоефективності та зменшення втрат тепла під час його транспортування мережами. «Котельня виробляє та постачає теплову енергію понад сотні багатоквартирним житловим будинкам, а також школам, садочкам і лікарням. Виконання реконструкції дозволило при виробництві одиниці теплової енергії знизити порівняно з минулим роком споживання природного газу на 6%, електричної енергії на 34% щомісячно та зменшити вплив вартості цих енергоносіїв на величину тарифу на виробництво теплової енергії», — сказав він.

Реконструкція котельні «Тернопільміськтеплокомуненерго» відбувається за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Шмигаль підкреслив, що це є черговим прикладом успішності реформи децентралізації, коли місцева влада реалізовує спільні проєкти з міжнародними фінансовими організаціями.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль з робочою поїздкою перебуває у Тернопільській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-