Верховний Суд підтримав позицію НБУ стосовно Златобанку

Верховний Суд підтримав позицію НБУ стосовно Златобанку

Укрінформ
Верховний Суд підтримав правову позицію Національного банку у спорі стосовно процедури припинення АТ "Златобанк".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Палата для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду 18 листопада 2021 року відмовила в задоволенні касаційної скарги кредитора АТ "Златобанк" на постанову Північного апеляційного господарського суду від 14 січня 2021 року, якою було скасовано судове рішення про порушення справи про банкрутство АТ "Златобанк", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку наголосили, що це свідчить про остаточне повернення Златобанку в управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та правомірність припинення його діяльності виключно в порядку, передбаченому Законами України "Про банки і банківську діяльність" та "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Як повідомлялось, АТ «Златобанк» був визнаний неплатоспроможним рішенням правління Національного банку України від 13 лютого 2015 року. Наступного дня в банку було запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Господарський суд Києва 19 червня 2019 року порушив провадження в справі про банкрутство АТ "Златобанк" за заявою кредитора банку. Національний банк у липні 2019 року оскаржив це судове рішення, адже скасування в судовому порядку рішення про визнання неплатоспроможним та ліквідацію не означає, що банк може ліквідуватися в інший спосіб, ніж це визначено Законами України "Про банки і банківську діяльність" та "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Північний апеляційний господарський суд у січні 2021 року задовольнив апеляційні скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, скасувавши рішення суду першої інстанції про порушення справи про банкрутство АТ "Златобанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-