Гендиректор МАГАТЕ прибув до України

Гендиректор МАГАТЕ прибув до України

Укрінформ
Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі у вівторок прибув з візитом до України з метою започаткувати програму підтримки безпеки ядерних об’єктів країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Гроссі у Твітері.

“Щойно перетнув кордон з Україною, щоб розпочати місію МАГАТЕ із забезпечення безпеки ядерних об’єктів країни. Ми маємо діяти зараз з метою допомогти уникнути небезпеки ядерних аварій", - йдеться у повідомленні.

На сайті МАГАТЕ також вказується на те, що Гроссі перебуває з візитом в Україні для переговорів з високопоставленими членами уряду щодо запланованого надання Агентством термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об’єктів країни та запобігання ризику аварій.

"Метою візиту генерального директора є започаткування оперативної підтримки безпеки ядерних об’єктів України. Це включатиме відправку експертів МАГАТЕ на пріоритетні об’єкти та відправку життєво важливих речей, включаючи обладнання для моніторингу та аварійної допомоги", - повідомили в МАГАТЕ.

Зазначається, що гендиректор МАГАТЕ також відвідає одну з українських АЕС.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС та місто Енергодар з 4 березня знаходяться у тимчасовій окупації. На майданчику ЗАЕС, крім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день повномасштабної агресії рф – 24 лютого.

Фото: D.Calma/IAEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-