У світі голодує понад 800 мільйонів осіб – доповідь Всесвітньої продовольчої програми

У світі голодує понад 800 мільйонів осіб – доповідь Всесвітньої продовольчої програми

Укрінформ
Конфлікти, пандемія COVID-19, кліматична криза та зростання витрат посилили загрозу голоду для 828 млн осіб у світі. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться у доповіді Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), оприлюдненій на вебсторінці організації.

Зазначається, що кількість тих, хто стикається з гострою нестачею продовольства, різко зросла - зі 135 млн у 2019 році до 345 млн – у 2022-му. 50 мільйонів осіб у 45 країнах перебувають на межі голоду, а 828 мільйонів людей у світі не мають достатньої кількості їжі та щовечора лягають спати голодними.

ВПП потребує 22,2 мільярда доларів, щоб охопити 152 мільйони людей у ​​2022 році. Однак, оскільки світова економіка постраждала від пандемії COVID-19, розрив між потребами та фінансуванням більший, ніж будь-коли.

Читайте також: Зеленський: Маємо найближчими тижнями розширити зернову експортну ініціативу

Згідно з доповіддю, загроза голоду зумовлена кількома факторами. 60 відсотків голодуючих живуть у районах, охоплених війною і насильством. Ще одним доказом цього слугує російська війна проти України, зазначають у ВПП.

Читайте також: росія вдерлася у світову житницю і шантажує світ голодом

Тим часом кліматичні потрясіння знищують живу природу, врожаї та засоби до існування, а також підривають здатність людей прогодувати себе, а економічні наслідки пандемії доводять голод до безпрецедентно високих кількісних показників.

У доповіді наголошується на необхідності збільшити обсяги гуманітарної допомоги й залучення до фінансування різних джерел.

Нагадаємо: 22 липня у Стамбулі на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Читайте також: З порту «Чорноморськ» вийшло судно з продовольством

Наразі у межах «зернової угоди» на експорт працюють три порти в Одесі, але в ООН зазначали, що повільне відкриття українських портів та обережний рух вантажних суден через заміноване Чорне море не вирішать глобальної кризи продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-