США і союзники планують у середу визначитися з обмеженням ціни на російську нафту – ЗМІ

США і союзники планують у середу визначитися з обмеженням ціни на російську нафту – ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати, Європейський Союз та країни G7 планують 23 листопада дійти спільної згоди щодо встановлення максимальної ціни на російську нафту, яка може становити від $60 до $70 за барель.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«США та союзні країни планують узгодити обмеження ціни на російську нафту вже в середу, причому офіційні особи обговорюють її встановлення на рівні близько $60 за барель»,- йдеться в повідомленні.

Водночас переговори щодо узгодження максимальної ціни на російську нафту тривають, і ліміт може бути визначений на рівні до $70 за барель, зауважує видання.

Зазначається, що в середу мають зустрітися посли 27 країн-членів Євросоюзу, щоб дійти остаточної згоди щодо ціни. При цьому ЄС повинен погодити граничну ціну одностайно, і, за попередніми оцінками, це може бути складним.

Читайте також: Обмеження цін на російську нафту не дасть путіну підживлювати війну - Блінкен

Тим часом, країни G7 планують також затвердити обмеження синхронно з Євросоюзом.

Як повідомляв Укрінформ, ініціативу щодо встановлення обмежень на ціну для російської нафти інтенсивно просували Сполучені Штати – з метою скорочення доходів російського режиму від експорту енергоносіїв та фінансування своєї воєнної машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-