Проблеми польських фермерів: Зеленський запевняє, що питання вирішать у найближчі дні-тижні

Проблеми польських фермерів: Зеленський запевняє, що питання вирішать у найближчі дні-тижні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що питання контролю за експортом українського зерна, на чому наполягають польські фермери, найближчим часом буде врегульовано.

Про це він зазначив під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорювали питання щодо наших фермерів. Ми знайшли вихід, і я вважаю, що у найближчі дні-тижні ми вирішимо остаточно це питання. Тому що не може бути будь-яких питань, будь-яких складнощів між такими партнерами і реальними друзями, як Польща і Україна", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, польські фермери провели низку протестів у зв'язку з поставками зерна з України.

Читайте також: ЄС збільшить допомогу фермерам, які допомагають Україні експортувати зерно

Україна експортує значну частину свого зерна через сухопутний кордон з Польщею у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф і ускладненим експортом морем. Зерно мало йти через Польщу транзитом в інші держави, але, як стверджують польські фермери, залишається в країні і там продається.

Минулого тижня прем’єри Румунії та Польщі заявили, що Бухарест і Варшава попросять Європейську комісію розробити механізми, які допоможуть налагодити відстежування експорту зерна з України та уникнути демпінгу цін на шкоду місцевим фермерам.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-