Єврокомісія прагне збалансувати імпорт та експорт у межах єдиного ринку - фон дер Ляєн

Єврокомісія прагне збалансувати імпорт та експорт у межах єдиного ринку - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейська комісія прагне збалансування імпорту та експорту сільськогосподарської продукції, щоб мати стабільний єдиний ринок ЄС.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми запровадили необхідні торговельні заходи, і зараз наше завдання полягає в тому, щоби збалансувати імпорт та експорт, щоб ми мали стабільне рівне "поле для гри" і стабільний єдиний ринок. Ми обговорюємо різні питання”, – сказала фон дер Ляєн.

Водночас вона наголосила, що готова вислухати виробників сільськогосподарської продукції від обох сторін і хоче допомогти знайти конструктивне і стале рішення.

“Це наше спільне бажання, наша спільна робота, тому що ми знаємо, що, попри все, є величезна підтримка України з боку європейських народів, але є проблеми, які ми можемо розвʼязувати”, – наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: Шмигаль і фон дер Ляєн обговорили співпрацю в ОПК і ситуацію на кордоні з Польщею

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого представники Кабінету Міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокування, однак польські урядовці не приїхали.

Прем'єр-міністр РП Дональд Туск заявив, що зустріч представників урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

З 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Тією чи іншою мірою блокада польсько-українського кордону, з невеликими перервами, триває від початку листопада минулого року. Крім фермерів у ній брали участь і перевізники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-