Україна зацікавлена у співпраці з Кореєю в інфраструктурних і ядерних проєктах

Україна зацікавлена у співпраці з Кореєю в інфраструктурних і ядерних проєктах

Укрінформ
Україна зацікавлена у співробітництві з корейськими компаніями в інфраструктурних і ядерних проєктах, насамперед у розбудові й відновленні атомної генерації.

Такі теми обговорили голова правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні та Молдові Хьон Те Кімом, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

Керівник НАЕК зауважив, що Енергоатом зацікавлений у співробітництві з корейськими компаніями в інфраструктурних і ядерних проєктах. Він повідомив, що компанія готується до зведення першого блоку з реактором AP1000 та добудови ще двох блоків на майданчику Хмельницької АЕС. Крім того, заплановано і зведення першого в Україні малого модульного реактора за технологією Holtec.

«Енергоатом шукає партнерів для наших проєктів. Ми вже закупили у компанії Westinghouse реакторний острів для пʼятого енергоблоку на Хмельницькій АЕС і залюбки розглянемо пропозицію корейських компаній щодо турбінного острова», – сказав Котін.

НАЕК також прагне, щоб корейська компанія Hyundai брала участь у будівництві дамбового мосту через річку Дніпро від Кам’янки-Дніпровської до Нікополя поблизу Енергодара.

Читайте також: Енергоатом планує скоротити строки планових ремонтів на АЕС

Хьон Те Кім висловив підтримку Україні. Він заявив, що корейські компанії дуже зацікавлені в участі у проєктах з будівництва та забезпеченні українських компаній обладнанням. Уряд Кореї допомагає вітчизняним компаніям в їхніх намірах.

Як повідомлялося, Південнокорейська компанія Hyundai E&C готова долучитись до українських проєктів з розширення атомної генерації, а також впровадження спільних інноваційно-дослідницьких проєктів.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-