Чехія запропонує ЄС заборонити імпорт російського та білоруського зерна

Чехія запропонує ЄС заборонити імпорт російського та білоруського зерна

Укрінформ
Імпорт російського зерна означає підтримку агресора, тож Чехія буде пропонувати Євросоюзу внести цю статтю імпорту ЄС у санкційний список.

Про це заявив міністр сільського господарства Чеської Республіки Марек Виборний в ефірі телеканалу CT24, передає Укрінформ.

На найближчій зустрічі міністрів сільського господарства країн ЄС він хоче домагатися включення аграрної продукції  з РФ та Білорусі до списку санкцій. Ідеться про зернові й олійні культури.

«Російському зерну і білоруським товарам просто немає чого робити в Європі. Я не бачу жодної причини, чому російське зерно мало би бути в Європі. Немає жодної причини підтримувати агресора», – підкреслив міністр.

Читайте також: Сейм Литви просить Єврокомісію заборонити імпорт до ЄС зерна з Білорусі та Росії

При цьому Виборний висловив переконання, що відмова від імпорту не призведе до суттєвого подорожчання продуктів харчування. Він поінформував, що Чехія збирає 8 млн т збіжжя на рік, тоді як потреба країни становить близько 5 млн т, тож решта йде на експорт.

За даними Євростату, торік Росія експортувала до країн ЄС понад 1,5 мільйона тонн зернових, що на 50: більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, у Латвії владна коаліція домовилася заборонити імпорт зерна з Росії та Білорусі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-