У І кварталі до бюджету надійшло ₴650 мільйонів від приватизації - ФДМУ

У І кварталі до бюджету надійшло ₴650 мільйонів від приватизації - ФДМУ

Укрінформ
Фонд державного майна України у січні - березні 2024 року за підсумками приватизаційних аукціонів спрямував до бюджету 650 млн грн.

Про це в Телеграмі повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«За результатами січня - березня від приватизації в держбюджет уже надійшло понад 650 млн грн (крім ПДВ та сплати боргів). Найдорожчими об’єктами стали Одеський ТВК та Київське протезно-ортопедичне підприємство», - йдеться в повідомленні.

Крім того, від оренди державних об’єктів до бюджету надійшло понад 208 млн грн; площа орендованого майна становила 196 тис. кв.м.

За кількістю зданих в оренду квадратних метрів лідирують регіональні відділення ФДМУ у Львівській, Закарпатській і Волинській та Полтавській і Сумській областях.

Керівників, які не справляються з плановими завданнями, очільник Фонду попередив.

«Не впораються - прийматиму відповідні дисциплінарні рішення», - додав Коваль.

За його словами, наразі ФДМУ готується до запуску Земельного банку. Після інвентаризації державних земель вже визначено перший пул активів – близько 110 тис. га, які будуть виставлені на аукціон з оренди.

Читайте також: ФДМУ планує розпочати велику приватизацію вже у другому півріччі

Як повідомлялося, Фонд державного майна України разом із АТ «Прозорро.Продажі» посилять співпрацю і разом розроблять маркетингову стратегію для ефективної великої приватизації.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-